kuva: Anna-Maria Viksten
kuva: Anna-Maria Viksten

Olemme PAUHA-trio, suomalainen klarinetti-alttoviulu-pianotrio, jonka perustivat vuonna 2021 Miska Matero (klarinetti), Veikko Marjamäki (alttoviulu) ja Kalle Peura (piano). Syksystä 2023 pianistinamme on toiminut Elsa Toivonen. 

Ensikiertueemme oli Pohjois-Suomessa elokuussa 2022. Haluamme esittää vanhan ohjelmiston lisäksi uutta musiikkia, minkä takia olemme työskennelleet nuorten suomalaisten säveltäjien kanssa. Vuonna 2022 meillä oli etuoikeus kantaesittää nosteessa olevan nuoren säveltäjän, Elisar Riddelinin sävellys. Kesällä 2023 esitimme Sofia Chambonin meille kirjoittaman teoksen "Of Morgana Le Fey." Vuodelle 2024 tiedossa on yhteistyö säveltäjä Tuomas Kettusen kanssa.

Konsertoimme aktiivisesti eri puolilla maata ja satunnaisten konserttien ohella toimintamme taiteellisena selkärankana ovat toimineet vuosittaiset Pohjois-Suomen kesäkiertueet. Myös kesällä 2024 olemme suuntaamassa kohti Lappia, Kainuuta ja Pohjois-Pohjanmaata. Lisätietoa konserteista löytyy nettisivujemme konserttikalenterista.

Ohjelmistoomme kuuluvat luonnollisesti kokoonpanomme perusteokset, W. A. Mozartin Kegelstatt-trio, Robert Schumannin Märchenerzählungen sekä Max Bruchin 8 kappaletta. Näiden sekä yllä mainittujen kantaesitysten lisäksi mainittakoon myös mm. Jean Francaix'n, Gordon Jacobin, ja Leo Smitin triot sekä Brett Deanin Night Window ja Libby Larsenin Ferlinghetti.

Jotain vanhaa, jotain uutta ja jotain unohdettua, on mottomme.

Veikko Marjamäki, alttoviulu

Veikko on asikkalalaislähtöinen altisti, joka on opiskellut mm. Kungliga Musikhögskolanissa Tukholmassa sekä Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Opinnot hänellä ovat pian paketissa ja hän onkin sijaistanut ja keikkaillut paljon eri orkestereissa Suomessa sekä Ruotsissa. PAUHA on Veikon sydäntä lähellä mutta vapaa-ajalla hänet löytää eksoottisten mineraalivesien ääreltä, lenkiltä tai kotoa nukkumasta.

Elsa Toivonen, piano 

Elsa Toivonen on salolaislähtöinen, nykyään Helsingissä asuva pianisti. Tällä hetkellä Elsa viimeistelee pianonsoiton maisteriopintoja Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa, jossa hän on suorittanut myös musiikin kandidaatin tutkinnon. Elsa on myös ollut vaihto-opiskelijana Budapestin Liszt-Akatemiassa. Kamarimusiikki on Elsalle erityisen tärkeää ja siksi PAUHA-trioon liittyminen oli luonteva käänne hänen urallaan. Vapaa-ajallaan Elsa viihtyy kotona käsitöiden äärellä sekä Helsingin elokuvateattereissa.

Miska Matero, klarinetti

Miska Matero on kuhmolaislähtöinen klarinetisti, joka on opiskellut Tallinnan Musiikki- ja teatteriakatemiassa. Sieltä valmistuttuaan hän kiinnostui myös pedagogiikasta, ja viimeisteleekin klarinettipedagogiikan opintoja Tampereen ammattikorkeakoulussa. 

Opettamisen lisäksi Miska nauttii erityisesti kamarimusiikin soittamisesta, ja PAUHA-triossa hän pääsee tätä haavettaan toteuttamaan. Suurimman osan vapaa-ajastaan Miska käyttää koiraharrastusten parissa.